Братя гръмнаха любовника на сестра си в спалнята

Младата жена била карана да проституира от приятеля си

Общество
17:37 - 27 Септември 2021
3793
Братя гръмнаха любовника на сестра си в спалнята

Двама братя от чирпанското село Гранит застават пред Темида по обвинение в убийство на мъжа, от когото сестра им се оплаквала от системен тормоз, пише Телеграф.

Процесът срещу Иван Емилов Иванов и по-големия му брат Бисер стартира през пролетта на м.г. в Стара Загора, но след няколко заседания бе върнато от петчленния състав обратно на наблюдаващия прокурор за прецизиране на обвинението. Кръвните роднини са на подсъдимата скамейка за предумишленото убийство на 29-годишния Минчо Стефанов, докато спи в кревата си през нощта на 29 август 2019 година.

В хода на досъдебното производство е установено, че Иван Иванов е изстрелял от упор 8 куршума по спящия в дома си Стефанов. Разстрелът бил заради жалби на сестра му Мария за постоянен тормоз от страна на съжителстващия с нея мъж.

Сигналът за смъртта на Минчо Стефанов подали в РУ „Полиция" - Чирпан, двама от братята на килъра. Първоначално те твърдели, че неизвестен е разбил вратата на къщата и от упор застрелял спящата до съпругата си жертва, след което се е укрил.

Жителите на   Гранит разказват, че 29-годишният Минчо е изтърпял присъда за убийство на 69-годишна жена от съседното село Черна гора, извършено, докато не бил навършил пълнолетие на 25 януари 2007 година.

Напуснал е килията преди 4 години, тогава заживял с втората си братовчедка в родното село на баща си Гранит.

Жената имала момиченце от предходна връзка. В началото на м.г. Мария е била изпратена в Кипър уж като домашна помощница, а всъщност е трябвало да работи като проститутка, споделят местните.

След огромен скандал близките й събрали немалка сума, с която я откупили от сутеньора и тя се завърнала  през пролетта обратно в България.

Оказало се обаче, че тя е преживяла тежка психическа травма и не е в състояние да гледа момиченцето си, което е дадено на приемно семейство.

Деня преди убийството Мария е била на преглед при психиатър в Стара Загора, коментираха неофициално разследващите.

Старозагорският окръжен съд е насрочил заседанията си по делото днес и утре, очакванията са в края на втория ден да бъде произнесена и присъда за убиеца и неговия съучастник.