Бразилският президент нарече Грета Тунберг "хлапачка"

Туземните народи са буквално избивани докато се опитват да се борят срещу незаконното обезлесяване, скочи в социалните мрежи екоактивистката

Любопитно
21:45 - 10 Декември 2019
1185
Бразилският президент нарече Грета Тунберг "хлапачка"

Крайнодесният президент на Бразилия Жаир Болсонаро нарече "хлапачка" младата шведска активистка Грета Тунберг, която в неделя осъди убийството на двама туземци в Амазония, предаде Франс прес.

"Грета каза, че туземците са умрели, защото защитавали Амазония. Впечатляващо е да се види каква значимост придават медиите на хлапачка като нея", каза Болсонаро.

Изабела и Грета - две 16-годишни шведки от двете страни на барикадата

В отговор 16-годишната Грета Тунберг актуализира описанието на профила си в Twitter с думата "pirralha" (хлапачка) - португалската дума, която използва Болсонаро.

В неделя Тунберг осъди в социалните мрежи убийството на двама индианци от племето Гуажажара, които бяха застреляни в североизточния щат Мараняо.

"Туземните народи са буквално избивани докато се опитват да се борят срещу незаконното обезлесяване. Срамота е, че светът мълчи за тези неща", написа Тунберг в Twitter. 

Болсонаро заяви, че всеки смъртен случай е нещо обезпокоително и увери, че правителството му е против незаконното обезлесяване.