БРЕЙ: БСП прави съдебна реформа с мъжа на главната инспекторка на ВСС

Съпругът на Теодора Точкова кацна като съветник на Корнелия Нинова в парламента

Ексклузивно
15:00 - 11 Май 2023
9488
БРЕЙ: БСП прави съдебна реформа с мъжа на главната инспекторка на ВСС

Необичайна ще е борбата на БСП за съдебна реформа, каквато социалистите в Народното събрание декларират на последните си срещи, че желаят да прокарат, включитлено по отношение на ВСС. А причината е, че не кой да е, а съпругът на главната инспекторка на същия този ВСС Теодора Точкова - Васил Точков лично съветва депутатите от групата на Столетницата. 

Това стана ясно от ъпдейт на регистъра за нещатни сътрудници на сайта на парламента. От него се вижда, че хасковският адвокат е кацнал в институцията на жълтите павета не като персонален съветник на някой от народните избраници в червено, а на цялата парламентарна група на Корнелия Нинова.

Из кулоарите се говори, че той води част от делата на Нинова по различни казуси, както и че бил личен приятел на нейната лоялна съпартийка Емилия Масларова. 

Точков е назначен да съветва социалистите по юридическите и политическите въпроси и засега е единствен, като дори няма изрично начислен до момента експерт по връзките с обществеността към групата. 

"Теодора Ангелова Точкова, която заема длъжността главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), получава без да има право около 7000 лева месечно, живее незаконно във ведомствен апартамент и ползва неправомерно служебен автомобил. В подобно положение са и инспекторите в ИВСС". Разкритието направи преди години тогавашният общински съветник и бивш магистрат Методи Лалов за семейството Точкови. Иначе самият юрист Точков е председател на "Съюз на отечеството" - коалиционен от близо 3 години партньор на БСП.

Иначе място сред съветниците на групите отново намериха кокетката щерка на мастит бизнесмен - Дария Спирова, за която медията ни ви информира още в миналото издание на парламента. Младата марткетьорка е наследница на Евгени Спиров, сама признава, че е фенка на риалити шоу програмите и метресата на Путин Алина Кабаева. Но въпреки това безспорно пак е назначена за съветник на ПП-ДБ. 

Колежка от ДПС пък й е ексдепутатката Велислава Кръстева, която сравнително доскоро бе пиар на Народния театър "Иван Вазов". След чутовния скандал с главния режисьор Александър Морфов и тя, и той бяха свалени от постовете им.