Бременната Соня Йончева не може да пее

Австрийските закони за майчинството не позволяват на оперната дива да излиза на сцената

Култура
10:04 - 17 Април 2019
5553
Бременната Соня Йончева не може да пее

Оперната прима Соня Йончева временно няма право да пее в Австрия. Причината – според закона, тя не може да излиза на сцена в напреднала бременност. Това съобщи самата тя в социалните мрежи.

„Много съжалявам, но вече не мога да пея ролята на Медея на фестивала в Залцбург това лято. Наистина очаквах да съживя тази роля отново, но австрийските закони за майчинството ми попречиха и не ми позволяват да се кача на сцената нито за представление, нито за репетиции. Изказвам това съобщение с натежало сърце, но очаквам с нетърпение следващите сезони на фестивала в Залцбург, когато се върна. Благодаря за подкрепата!”, написа звездата.

Миналия месец Соня Йончева сподели, че чака второ дете. „Дойде моментът, в който да споделя, че нашето семейство скоро ще има нов член. Доминго, Матео и аз сме много развълнувани да посрещнем бебето тази есен. Извинявам се за последните си отменени участия, те са заради някои усложнения в ранна бременност. Лекарите ми препоръчват да преустановя всякакво излизане на сцена, освен концертите до края на март”, съобщи оперната звезда.

Соня и съпругът й – венецуелският диригент Доминго Хиндоян - имат 4-годишен син Матео.