Британските болници почват да се затрудняват с коронавируса

Болницата в Бирмингам има 1000 карантинирани души персонал, защото се считат за контактни

Свят
15:47 - 08 Юли 2021
2933
Британските болници почват да се затрудняват с коронавируса

Болниците във Великобритания са принудени да отлагат операции, включително за ракови заболявания, заради растящата поредна вълна на коронавируса на Острова, пише Гардиън.

Причините за това са две – все повече влизащи в болница хора заради Делта варианта, но и факта, че все още действат ограничения за медиците. Те трябва да се карантинират, ако са имали контакт с доказано заразен, независимо дали са ваксинирани или не, както и ако детето им е карантинирано, защото е имало контакт с доказано заразен.

Всичко това се отразява много сериозно кадрово на лечебните заведения – само в Университетската болница в Бирмингам има 1000 карантинирани души персонал, защото се считат за контактни.

Не само болниците страдат - „Спешна помощ“ във Великобритания също изпитва кадрови трудности заради режима на карантиниране. Затова от Английските здравни служби искат незабавно да се разреши на ваксинирани медици да работят без ограничения, тъй като има очаквания във Великобритания да има по 100 000 заразени на ден след известно време – защото не се налагат ограничителни мерки и се разчита на ефекта на ваксинацията, но на Острова едва около половината хора са напълно ваксинирани, а за варианта Делта има изчисления, че трябва поне 80% от хората да имат имунитет, за да няма епидемия.

 Има обаче и предупреждения – ваксините на пазят на 100%, а болничният персонал контактува много с хора със сериозни здравословни проблеми и дори един медик, който заразява, макар да не е в тежко състояние, ще е много опасен за много хора.