Британското разузнаване за взрива в Крим: Ще има забавяне на доставките на всички суровини

Пълно прекъсване няма да има, увериха руските власти

Украйна
20:50 - 09 Октомври 2022
5423
Британското разузнаване за взрива в Крим: Ще има забавяне на доставките на всички суровини

Тиловата поддръжка на руснаците ще пострада заради експлозията на Кримския мост в Южна Украйна, съобщи британското разузнаване. Забавяне ще се усети в доставките на всички суровини, не само на военна техника. Пълно прекъсване обаче няма да има, увериха руските власти.

Официалната руска версия за инцидента гласи, че на моста се е взривил камион. Според изявлението на Националния антитерористичен комитет на Русия той е запалил 7 резервоара с гориво във влак и е предизвикал частично срутване.

Тъй като две от общо четирите пътни ленти са срутени на няколко места в протежение на около 250 метра, движението по останалите ще бъде значително затруднено. То обаче няма да бъде спирано изцяло.

В неделя се извършиха редица огледи на периметъра, след което леките автомобили и автобусите преминаваха свободно през моста. Тировете за момента ще трябва да се придвижват с ферибот. Въпреки забавянията недостиг на ресурси като храна или гориво няма да се появи именно благодарение на жп транспорта и на този по вода.

Кремъл побърза да започне с ремонта на моста, свързващ окупирания Крим с Русия, сякаш за да не отдаде на атаката прекалено голяма важност, отбелязва “Политико”. Все още никой не е поел отговорност за взрива.