БРУТАЛНО! Спасиха 300 деца, оковани като секс роби

Жертвите от Буркина Фасо, Мали и Нигерия открити в ислямски център

Топ
18:17 - 07 Октомври 2019
6663
БРУТАЛНО! Спасиха 300 деца, оковани като секс роби

Брутална случка от Нигерия - местната полиция откри сграда в град Ригаса, където най-малко 300 души, предимно деца, са държани оковани с вериги, насилвани са сексуално, измъчвани и оставени да гладуват. Жертвите са от Буркина Фасо, Мали и други африкански държави, съобщава „Сахара Рипортърс“.

Бело Хамза, който е прекарал три месеца в окови в къщата на ужасите, разказва пред журналисти: „Приеха ме да уча приложна математика, но ето ме окован. Те твърдят, че ни учат на Корана и на исляма, но правят много неща там.

Подлагат младите на хомосексуални действия.Това би трябвало да е ислямски център, но опитите да се избяга от там се наказват сурово. Те връзват хората и ги провесват от тавана.

Хомосексуалните действия, обаче, не се наказват. Докато бях там един умря от изтезанията, а други умряха заради влошено здраве. Дават ни много малко храна и ядем само два пъти на ден – в 11 и в 22 часа. Аз съм семеен човек, имам отговорности, но съм окован тук и не знам какво става със семейството ми“.

Началникът на полицията в щата Кадуна обясни: „Получихме информация, че там става нещо нередно. Затова изпратих служители да проверят. Открихме, че това не е нито център за рехабилитация, нито ислямско училище.

Можете да видите с очите си – малки деца, някои доведени от съседни държави като Буркина Фасо и Мали, други от цяла Нигерия. Повечето от тях са оковани. Тези хора са били употребявани, дехуманизирани. Можете да го видите с очите си. Човекът, който управлява този дом, твърди, че родителите са довели децата си за рехабилитация“.

Той се закани още, че се разкрие кой стои зад този „център“ и виновниците ще бъдат изправени пред съда. Децата са евакуирани и отведени в полицейския участък, където полицаите ще търсят връзка с родителите им, за да ги приберат.

Собственикът на „центъра“ твърди, че всички обвинения за изтезание, хомосексуализъм и държане в плен са фалшиви. Децата, които били с вериги, били само „най-упоритите“, които се опитвали да избягат.

„Не правим нищо друго тук, освен да учим хората на ислям. Те не правят нищо, само рецитират Корана, молят се и почитат бог“, заяви Малам.