БСП и ИТН: Заради сглобката с ПП-ДБ не е взето нито едно решение по ПВУ

Балабанов от ИТН заяви, че ПП-ДБ са били в управлението и не са предприели необходимото

У нас
11:48 - 13 Септември 2024
739
БСП и ИТН: Заради сглобката с ПП-ДБ не е взето нито едно решение по ПВУ

БСП напомниха, че заради сглобката, в която беше ПП -ДБ, не е взето нито едно решение по Плана за възстановяване.

"И по време на тяхното управление не се взе нито едно евро от Фонда за възстановяване и устойчивост. Последните пари се взеха от служебния кабинет, още повече, че те въведоха определени изисквания за "зелената сделка" и ако БСП не се бяхме намесили и за либерализацията на тока, в момента българските граждани щяха да плащат в пъти по-висока цена на електричеството", коментира председателят на парламентарната група на столетницата Борислав Гуцанов.

 
А Станистав Балабанов от "Има такъв народ" заяви в кулоарите на парламента, че ПП-ДБ вече са били в управлението на страната и не са предприели необходимото, за усвояването на средствата по Плана за възстановяване.

"Искам да кажа на Асен Василев следното: "Има такъв народ" - той много добре знае, даде на Асен Василев възможността да извърви целия път по антикорупционно законодателство с мнозинство извън Бойко Борисов и извън Делян Пеевски, само преди няколко седмици, когато бяхме носители на третия мандат", каза Балабанов и поясни, че  преди изборите от партията му не могат да кажат дали ще участват в коалиция.