БСП на нож с ИТН за партийната субсидия

Атанас Зафиров: Знаехме от медийни публикации за номинацията на Ива Митева, не сме решавали за пълна подкрепа на Слави

Актуални новини
09:19 - 16 Април 2021
5875
БСП на нож с ИТН за партийната субсидия

БСП не е дала категорична подкрепа за "Има такъв народ" (ИТН), въпреки заявката на лидера Корнелия Нинова, която тя направи от парламентарната трибуна. Това стана ясно от думите на Атанас Зафиров, сочен за един от най-лоялните на Корнелия Нинова в левицата. 

"Ние сме подкрепили единствено председател на Народно събрание, решението е взето на ниво изпълнително ниво и парламентарна група", поясни той. 

Депутатът каза, че не е имало предварителна договорна и за подкрепата на Ива Митева, но се знаело от медийни публикации, че тя ще бъде предложена.

Социалистът обясни, че БСП има резерви и към лансираната от ИТН идея за 1 лв. субсидия, препотвърдена и от Тошко Йорданов вчера. 

"Един такъв подход би тласнал партиите в една непредсказуема посока. Няма да бъде ясно откъде една партия ще се финансира", каза Замфиров и посочи, че може да се мисли за "едно разумно намаляване", но всичко е "въпрос на разчети". 

Междувременно Атанас Зафиров отсече, че оставката на Корнелия Нинова не стои на дневен ред.

"Няма лидерски казус в БСП", отсече той. В събота червените се събират на драматичен пленум, на който се очаква да подкрепят Румен Радев за втори президентски мандат, както и да гласуват оставката на тясното партийно ръководство, въпреки че точка за това в дневния ред не се предвижда.