БСП настоява за комисия в НС за детската болница

Звеното да работи 3 месеца и да се състои от 12 души от всички ПГ

Новини
17:03 - 21 Декември 2023
1215
БСП настоява за комисия в НС за детската болница

Създаването на временна парламентарна комисия, посветена на изграждането на Национална многопрофилна детска болница в София предлага парламентарната група на БСП. Документът вече е вкаран в деловодството на Народното събрание и за него стана ясно малко след като ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС обявиха, че (не)коалицията е постигнала съгласие, че изграждането на лечебното заведение трябва да бъде ускорено.

Лидерите на трите партии дори успяха да вкарат в Закона за бюджета текст, който задължава здравния министър Христо Хинков да им докладва за напредъка по темата, след като бъде извършен одит в 7-дневен срок. Шефът на здравната комисия проф. Костадин Ангелов пък прогнозира, че планирането ще е догодина, а изграждането ще отнеме 4-5 години.

БСП предлагат комисията да работи 3 месеца и да се състои от 12 души, по двама от всяка парламентарна група. Подпис под искането е сложила соцлидерката Корнелия Нинова и зам.-председателите на парламентарната група Георги Свиленски, Христо Проданов Иван Ченчев и Атанас Зафиров.