БСП настръхна: Нинова да си увеличи охраната

Изказване на вицепремиерката в оставка вбеси червените: "Не искаме Асен Василев за премиер"

Общество
11:50 - 12 Юли 2022
9233
БСП настръхна: Нинова да си увеличи охраната

Бунт в БСП е напът отново да повдигне т.нар. лидерски въпрос в партията с искане за смяна на ръководството на "Позитано" 20. Този път поводът червените да изригнат е тазсутрешното изказване на Корнелия Нинова, че ако президентът връчи третия мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент на нея, тя ще предложи проектопремиер от "Продължаваме промяната".

Без да е назовала изрично името на досегашния посочен за поста от ПП неин колега в Министерския съвет в оставка - вицето на Кирил Петков и финансов шеф Асен Василев, стана ясно, че Нинова стои зад неговите политики или иначе казано, "с десни мерки правим леви политики". 

Това ядоса до истерия немалка част от социалистите, включително в парламентарната група и от сутринта в социалната мрежа валят закани срещу Нинова. Сред тях са: "Слаба й е охраната, да си увеличи телохранителите" - доста заплашителна позиция, отправена от член на БСП срещу лидерката. Шефката на БСП изрично отказа да бъде пазена от НСО и от години разчита единствено на шофьор. 

"Гласуваш за Нинова, получаваш Кокорчо", пък констатира някогашният кадър на партията, изгонен тъкмо от нея и ексдепутат Андрей Вълчев. От опозиционното крило на левицата "Социализъм ХХI век" вече готвят протестна нота срещу намеренията на Нинова, разкриха още източници на Lupa.bg. 

Не е изключено преди евентуални предсрочни избори през есента бесепарите да организират ново заседание на конгреса, което да подложи Нинова на вот на недоверие, вече се мълви из коридорите на "Позитано" 20.