БСП: Не водим преговори с “Продължаваме промяната”

Политика
10:11 - 16 Октомври 2021
3531
БСП: Не водим преговори с “Продължаваме промяната”

Само ден след като от "Продължаваме промяната" заявиха,че водят разговори и с БСП, от Изпълнителното бюро на червената партия излязоха със специална позиция, за да отрекат твърдението.

"Ние държим на прозрачността в политиката и години наред се борим срещу задкулисието. Единствени в 46-то Народно събрание показахме как се водят принципни и публични преговори като поканихме всички на разговори пред медиите. Вчера Кирил Петков обяви, че води разговори с хора от БСП. Никой от легитимните органи на партията не знае за подобни  разговори.", изтъкват от Пизитано 20.

И добавят: "Ако някой го прави от наше име, нека се знае, че не е упълномощаван за това. Както вече заявихме, ние сме отворени за диалог, но след изборите и по правила, принципно и публично". 

Всъщност преди ден при откриването на кампанията си Кирил Петков заяви, че  „Демократична България“ и "Изправи се БГ! Ние идваме!" са техни първи и най-потенциални партньори, като говорят и с членове на "Има такъв народ", както и с членове на БСП. Още тогава това предизвика реакцията и на лидера на ИТН Слави Трифонов. С пост във фейсбук той отрече ПП да преговаря с ИТН и определи това като лъжа.