БСП скочи срещу Би Ти Ви

Телевизията тенденциозно пренебрегва опозицията. Не е демократично!, оплакват се от "Позитано" 20

Политика
16:43 - 04 Март 2021
6727
БСП скочи срещу Би Ти Ви

Във всички продукции на Би Ти Ви БСП е очевидно неравнопоставена като присъствие спрямо присъствието на управляващите. Или се скрива като информация, или се представя негативно. В редица предавания отношението към представителите на БСП е тенденциозно и некоректно.

За това алармираха от пресцентъра на БСП в писмо до медиите. 

Социалистите настояват за спешно преразглеждане на "унизителната комуникационна политика" на Би Ти Ви спрямо партията и нейния председател. В писмо до главния изпълнителен директор на bTV Media Group Мартин Швехлак социалистите са категорични, че не приемат БСП да е умишлено неглижирана и отхвърлят всеки повод за внушения от страна на медията, целящи незачитането й и опитите за нейното обществено дискредитиране под всякаква форма.

В писмото са конкретизира няколко примера от последните седмици. 

"Налага се усещането за умишлено неглижиране на опозицията от страна на Би Ти Ви. Когато има гости от БСП не се задават въпроси, а се правят изказвания от страна на водещите в ярък контраст с начина на водене на разговор с управляващите, основно от ГЕРБ. 

Сутрешният блок на телевизията Ви през последните две седмици е превърнат в агитационно предаване на успехите на министрите. И паралелно с постоянно уронване престижа на опозицията  и манипулативни внушения по отношение на нейната работа", оплакват се от "Позитано" 20.