БСП стартира народен вот на недоверие срещу кабинета

Политика
14:02 - 09 Юни 2020
3331
БСП стартира народен вот на недоверие срещу кабинета

Народен вот на недоверие срещу правителството ще поискат от БСП. Новината съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

За целта социалистите ще стартират подписка за гражданите от цялата страна, с която ще се борят за “промяна на модела чрез оставка на правителството”. 

"Стартираме подписка за оставката на правителството във всеки град. Искаме народен вот на недоверие", обяви лидерът на опозицията и подчерта, че България се управлява от “паралелна държава”. 

Нинова подчерта, че в този парламент БСП е внасяла няколко вота на недоверие. "Внасяхме няколко вота и искам да ви припомня, че макар и неуспешни, времето доказа обратното. Помните ли вота за корупция? Е, след две години от тези вотове видяхте ли, че фактите се потвърдиха. Да, в парламента не минава, защото партиите другите държат на статуквото, искат да си изкарат мандата, това е тяхно право. Всяка партия си решава своето поведение. Нашето е това - опозиция, алтернатива", аргументира се Корнелия Нинова.

На въпрос дали очаква ДПС да ги подкрепи, Нинова поясни, че не са водени разговори с тях. "Предстои ни в събота Национален съвет", каза само тя и уточни, че предложенията ще бъдат обсъдени и на Изпълнително бюро.