Бунтарите занесоха десетки "джипки" на Борисов в МС

Нека да се вози и да открива новите пътища за себе си, обясниха протестиращите

Общество
20:46 - 22 Август 2020
4879
Бунтарите занесоха десетки "джипки" на Борисов в МС

В 45-ия ден на антиправителствените протести демонстранти отново се събраха около фонтана пред сградата на Президентството, за да поискат оставките на правителството и на главния прокурор.

Протестиращите наредиха и детски играчки – джипове, които занесоха пред Министерския съвет.

“За да се чувства комфортно премиерът, сме му купили известно количество джипки и автомобили, в които да може да се вози и да открива новите пътища в България за себе си. След последното дарение, което направи – 70 милиона за пътища без дупки, – вероятно даренията ще продължат с бърза скорост до последния му ден. Все пак, ние сме широки души, моля ви занесете и наредете тези джипки пред МС. Джипките са толкова малки, колкото е моралът на премиера”, обяви Арман Бабикян, цитира БГНЕС. 

В Деня на 143-та годишнина от Шипченската епопея граждани изразифха недоволството си по нестандартен начин, барикадирайки се на Паметника на свободата на легендарния връх. Четиримата мъже и една жена спуснаха знаме с надпис „Оставка“, докато президентът Румен Радев бе на посещение там. Наложи се те да бъдат изведени принудително с помощта на полицията. Това стана пред очите на десетки българи, които чакаха да се възползват от безплатния вход на паметника. На излизане от монумента задържаните не се обозначиха като привърженици на нито една политическа сила или движение. Директорът на музея – Чавдар Ангелов, определи действията на арестуваните като кощунство и поругаване.