Бутат Ваня Григорова към нов политически проект

Хората зад гърба й искат да изтласкат БСП в небитието

Ексклузивно
16:00 - 01 Ноември 2023
9462
Бутат Ваня Григорова към нов политически проект

Хората зад фигурата на Ваня Григорова имат амбицията тя да оглави нов политически проект, който да се превърне в новата голяма партия вляво и да измести столетницата БСП. Това споделиха пред Lupa.bg кадри от „Позитано” 20.

Идеята е вдъхновена от неочаквания рейтинг на новата медийна звезда. Опитни червени кадровици веднага съзрели възможността чрез Григорова отново да изплуват на повърхността в политическото пространство. По информация на Lupa.bg става дума за хора като бившия червен лидер Сергей Станишев, които търсят реванш заради изтласкването си от БСП главно от страна на Корнелия Нинова.

Целта на техния сценарий е евентуалната нова партия, оглавена от Ваня Григорова, по инерция да набере скорост заради популярността и харизмата й и бързо да изсмуче левия електорат. Смята се, че Григорова се ползва и с подкрепата на президента Румен Радев.

„Истината е, че хората зад Ваня намериха възможно най-добрия кандидат, защото тя е автентична. Друг е въпросът дали е най-подходящата за лидер на новата лява партия, защото Ваня всъщност е малко като Корнелия – тя има собствено мнение и като нищо може да отреже тези, които си мислят, че са „нейни хора”, споделиха членове на БСП.

Те предупредиха, че сега, когато Григорова е на гребена на вълната и когато се кове нов политически проект, доста хора от средите на социалистите и извън тях ще се опитат да се присламчат. „Тя е новата суперзвезда и много хора ще се опитат да се закачат за нея”, категорични са нейни познати. Слуховете пришиват Ваня Григорова и към президента Румен Радев, като върви мълвата, че след изборите тя ще оглави „неговата” партия.

„Вярно е, че всички, приближени до държавния глава, масово хвалят Ваня Григорова. От друга страна тя беше един от най-големите критици на неговите министри – като Атанас Пеканов например. Така че нищо не е еднозначно”, подчертават социалисти. 

Друг важен щрих е фактът, че дори да превземе София и да стане кмет, Ваня Григорова пак ще има енергия за партиен живот. "Тя е изключително дейна дори да й е трудно, би могла да съвместява двете неща", предположиха от обкръжението й.