Цацаров пак в Сърбия. Обсъжда ли се връщането на Цветан Василев?

Главният прокурор е на 3-о посещение при обвинител №1 на Белград

Новини
18:15 - 04 Юли 2019
4598
Цацаров пак в Сърбия. Обсъжда ли се връщането на Цветан Василев?

Главният прокурор Сотир Цацаров е на работно посещение в Република Сърбия по покана на сръбския главен прокурор Загорка Доловац, оповестиха в лаконично съобщение до медиите от държавното обвинение.

От прокуратурата припомнят, че това е трета среща на ръководителите на двете прокуратури, след като на 8 декември 2017 г. в Белград беше подписан меморандум за сътрудничество между прокуратурата на Република България и прокуратурата на Република Сърбия. През юни 2018 г. магистрат №1 на Сърбия Загорка Доловац бе на посещение в София.

В рамките на визитата на Цацаров се провеждат разговори по въпроси от взаимен интерес както в главната прокуратура, така и в Специализираната прокуратура на Република Сърбия, уточняват от държавното обвинение. Това навярно означава, че сред темите на разговора е и връщането у нас на укриващия се в Белград подсъдим фараон Цветан Василев. Основният подсъдим за фалита на КТБ се укрива в Сърбия от края на 2014 г. и няма сила, която да го докара у нас. Делото вече тръгна в съда, като на няколко поредни заседания прозвучаха шокиращи самопризнания на основния свидетел Бисер Лазов, дългогодишна дясна ръка на банкера-беглец. Той подробно разкри схемата на изтърбушване на банката по нареждане на Василев и членовете на семейството му.

Главният прокурор Сотир Цацаров е придружаван от заместника си Мария Шишкова и от ръководителя на международния отдел на ВКП Цветомир Йосифов, уточняват от ПРБ.