Цацаров поиска отстраняване на прокурор

Райна Бачева помогнала на свой близък след катастрофа

Новини
13:27 - 09 Април 2019
2061
Цацаров поиска отстраняване на прокурор

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска временно отстраняване от длъжност на прокурор Райна Бачева. Това стана по време на заседание на от Прокурорската колегия на ВСС, съобщиха от Висшия съдебен съвет.

Обвинителката работи в Районна прокуратура - Благоевград. Причината - повдигнато й е обвинение за осуетяване на наказателно преследване спрямо лице, причинило телесна повреда при катастрофа.

На 25 юни 2015 г. в Благоевград Бачева е осуетила преследване срещу мъж, с цел да го избави от наказание. Катастрофата е станала на 25 юни 2015 г. около 17,00 ч. в Благоевград, на пешеходна пътека. Владислав е нарушил правилата за движение по пътищата и причинил средна телесна повреда на пешеходец.

Прокурор Райна Бачева е била дежурна тогава. Тя е уведомена от дежурния разследващ полицай при 02 РУ на МВР Благоевград. Вместо да разпореди неотложни действия, прокурор Бачева разпоредила на разследващия полицай да не започва досъдебно производство, а да се уведоми КАТ и да започне административно наказване на шофьора.

Разследващите са установили, че още преди да научи за катастрофата по служебен път, тя вече е била уведомена за инцидента от свой близък, който е в приятелски отношения с извършителя на деянието.

Снимка: Агнес Методиева