Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Местан

Прокурори от ВКП оказват помощ на колегите си от Кърджали

Новини
09:37 - 24 Април 2019
1557
Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Местан

Главният прокурор  Сотир Цацаров  взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан, съобщиха от държавното обвинение. Прокурори от ВКП ще оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура - Кърджали. 

Разследването срещу Местан започна на 14 април след тежката катастрофа при село Загоре, в която загина 6-месечно бебе, припомнят от прокуратурата.

На 15.04.2019 г. Лютви Местан е привлечен към наказателна отговорност. Събраните до момента доказателства са дали основание да се приеме, че обвиняемият е извършил нарушения на Закона за движение по пътищата, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на малолетно дете.

До главния прокурор постъпиха молби от пострадалите родители на починалото дете за осъществяване на постоянен надзор върху разследването.

Разпореждането  на обвинител №1 прокурори от Върховна касационна прокуратура да оказват засилена методическа помощ на наблюдаващите прокурори от Окръжна прокуратура – Кърджали е заради преценката, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия.