Цакат ни с телефона за ваксинация

Новини
20:11 - 07 Февруари 2022
8478
Цакат ни с телефона за ваксинация

Националният номер за ваксинация - 0700 50 014, който е на разположение на хората, се оказа, че е импулсен и цака яко. Хората се оплакват, че сумата набъбва, дори и да не сте провели разговор, а просто сте слушали оператора, научи Lupa.bg.

В различните форуми, свързани с коронавируса и ваксинацията, доста хора вече се оплакват от дебели сметки, като на някои само от изслушването на оператора, са имали след това сметка от около десетина лева! А при разговор с човек от отсрещната страна, сумата скачала драстично.

"Оказва се, че номерът за въпроси около ваксинацията е не просто платен, а те таксуват от първата секунда без дори да си провел разговор - просто да им изслушаш оператора.

Аз се обаждах за мобилен екип. Така и не успях да се свържа, но пък в сметката ми има начислени почти осем лева. Извинете, РЗИ, МЗ и прочее, това е пълно безобразие и подигравка!", написа в една от групите във Фейсбук Мила Комиксова.

"Има опция за дежурен епидемиолог, за дежурен инспектор по детските градини, въпроси за Ковид 19 и въпроси за ваксинацията. Как може да е платено?! Това е чиста измама - взимат пари без да си провел разговор и то по въпроси с вируса. Телефонни измамници", възмущаваха се други потребители.