Църквата в Англия: Сексът е само за женени хетеросексуални двойки

Гейовете и двойките без брак трябва да се въздържат от ласки в леглото

Новини
15:14 - 24 Януари 2020
1706
Църквата в Англия: Сексът е само за женени хетеросексуални двойки

Сексът е само за женени хетеросексуални двойки. Християните гейове или двойките, които съжителстват без граждански брак, трябва да се въздържат от сексуални контакти, заяви църквата в Англия. 

Епископите издадоха пастирски документ, който гласи: „За християните бракът, пожизненият съюз между мъж и жена, сключен с даването на обет, остава единственото допустимо условие за сексуална активност. Сексуалните отношения извън хетеросексуалния брак се считат за недостойни според Божията воля за човешките същества“, смятат още от религиозната институция, цитирана от The Guardian.

В Англия законът за гражданското партньорство от 2005 година позволява на еднополови двойки да придобият правен статут във връзка с имущество, наследство и данъчни права. През 2013 година бе узаконен и еднополовият брак.

Епископите не възприемат и съвместнотo съжителство. Според тях за разлика от традиционните брачни обети, този вид партньорства „оставят изцяло отворен въпроса за ангажимента, който двамата души поемат един към друг."

Макар да отстояват позицията си, че бракът е съюз за цял живот между мъж и жена, епископите казват, че църквата неведнъж е казвала, че се стреми да „служи и на онези християни, които съвестно решават да подредят живота си по различен начин“.