Цецка Цачева се прибра на село в Драгана

Русокосата юристка изкара 2 дни в бащиния дом

Политика
13:06 - 08 Април 2019
8589
Цецка Цачева се прибра на село в Драгана

„Изгорялата” с поста министър на правосъдието заради Апартаментгейт Цецка Цачева си даде почивка от политически козни и светската суета. За разлика от колегата си по жилище Лозан Панов обаче, който отиде да разпуска в 5-звезден хотел в Индия посред скандала, русокосата юристка избра успокои нервите в родното си село Драгана.

Lupa.bg научи от свои хора в китната ловешка паланка, че Цачева е изкарала уикенда в розовата къщурка на майка си и се е отдала на срещи с роднини. Дамата е била съпровождана от млад мъж, който вероятно е единственият й син Румен, но в селото не са виждали младежа откакто е бил хлапе и не се наемат да го разпознаят. Талантливият физик кара стаж в ЦЕРН, но вероятно си е взел отпуск, за да бъде до майка си в този момент на изпитание.

Скромната къщурка, където е израснала бившата парламентарна шефка, е решена изцяло в розово

Цецка е останала два дни в розовото здание на улица „Георги Бенковски”, където живее майка й и една нейна първа братовчедка. Срещнала се е и с други роднини, но като цяло е прекарала времето си между четирите стени на скромния дом без да контактува с твърде много хора.

Жителите на селото не са особено словоохотливи за Цачева и за отношението й към родното място, но общо-взето са на страната на съселянката си в драмата с апартаментите и не смятат, че Цецка е сторила нещо нередно.

Въпреки че целият район е по-скоро поддръжник на БСП и се говори, че там гласуването под строй за Столетницата не се е променило от времето на Априлския пленум, в самото село Драгана ГЕРБ е на почит покрай издигането на юристката в политическата стълбица. Местните се надяват, че въпреки грешната стъпка с апартаментите Цачева ще остане на политическия връх.