Чарлз III призова за по-строги наказания за сексуални посегателства над деца

Свят
15:17 - 07 Ноември 2023
2059
Чарлз III призова за по-строги наказания за сексуални посегателства над деца

"Ние сме задължени да създадем поколение, свободно от тютюнев дим", това каза британският крал Чарлз III в първата си реч пред парламента като държавен глава на Обединеното кралство, предаде Би Би Си.

Според монарха правителството на Риши Сунак трябва да въведе по-строги ограничения върху търговията с цигари и други изделия от тютюн. Той също каза: Ние трябва да направим така, че децата, които сега са на 14 години и по-малко, никога да не подушат тютюнев дим.

Чарлз III се спря и върху състоянието на здравеопазването на Острова. "Положението на медицинските работници трябва да се подобри, за да могат британците да получават по-качествени здравни услуги", подчерта той.

Монархът също призова кабинета да подготви и прокара закони, които да ускорят икономиката Великобритания и да ограничат нелегалната имграция в страната му.

Кралят настоя да се въведат по-строги наказания за хората, извършили тежки престъпления, включително и сексуални посегателства над деца.

За да чуят речта на краля, в парламента пристигнаха министър-председателят, членове на правителството, лидерът на най-голямата опозиционна сила Лейбъристката партия – Киър Стармър и депутати.

Чарлз III бе придружаван от съпругата си Камила Паркър Боулз.

Докато кралят и кралицата излизаха от сградата на парламента, те бяха освиркани от група републиканци.