Челси счупи световния рекорд, Боули задмина Абрамович

Енцо Фернандес вече е под №6 сред десетте най-скъпи трансфера

Топ
17:16 - 01 Февруари 2023
1877
Челси счупи световния рекорд, Боули задмина Абрамович

Тод Боули още с пристигането си даде сериозна заявка, че ще продължи делото на предишния собственик на Челси Роман Абрамович. Малцина обаче очакваха да се случи това, което последва.

Според реномираният журналист Низаар Кинсела, Челси е подобрил световният рекорд за най-много похарчени пари за трансфери за един сезон. В момента "сините" са похарчили 611 милиона паунда (691 милиона евро), с включените бонуси. Лондончани дадоха тази сума за 17 нови играчи, което е добра новина за Греъм Потър.

Проблем може да бъде, че само три от осемте нови през януари могат да бъдат регистрирани за елиминационната фаза на Шампионската лига и трябва един да бъде премахнат, като това вероятно ще бъде вратарят Маркъс Бетинели.

Греъм Потър разполага вече с 33 играчи за първия отбор, след като трансферът на Хаким Зиеш в ПСЖ пропадна.

По всичко изглежда Омари Хътчинсон, Люис Хол, Слонина, Андрей Сантош и Датро Фофана ще играят предимно за втория отбор на Челси.

Всъщност, Челси направи Енцо Фернандес, последното си попълнение, най-скъпото в цялата история на Висшата лига. Аржентинският национал размести класацията за най-скъпите трансфери, като вече е под номер 6 в нея. 

Първото място си остава за Неймар, след като от Пари Сен Жермен платиха колосалните 222 милиона за услугите му на Барселона, но още търсят първия си трофей от Шампионската лига. Второто място е за Килиан Мбапе, тъй като парижани вложиха много пари и във френската звезда, за да го привлекат от Монако, а именно 180 милиона. 

Трети е Усман Дембеле, който струва на Барселона 140 милиона. Филипе Коутиньо пък заема четвъртото място, след като Барса за него платиха 135 милиона на Ливърпул - една от най-лошите сделки, правени на "Камп Ноу". 

Пети е Жоао Феликс - Атлетико Мадрид даде 127,2 милиона евро за португалеца. Шести, както вече споменахме, е Енцо Фернандес след платените за него 121 милиона. 

120 милиона струваше Гризман на Барселона и това му отрежда седмото място. Един от най-богатите клубове в света - Манчестър Сити се нарежда "чак" на осмо място с трансфера на Джак Грийлиш, който излезе 117,5 милиона на "гражданите".

Девети е Кристиано Роналдо, за когото Ювентус плати 117 милиона на Реал. Последното място е за тотално разочаровалия в Реал Еден Азар, който струваше на "лос бланкос" 115 милиона евро.