Черепа се закани: Идвам си, щом ЦИК обяви официалните резултати

Политика
20:22 - 31 Март 2021
9626
Черепа се закани: Идвам си, щом ЦИК обяви официалните резултати

Олигархът-беглец в Дубай Васил Божков обяви, че щял да се върне в България, щом ЦИК обяви официалните резултати от парламентарните избори на 4 април. "Не ме чакайте в неделя. Идвам си при обявяването на официалните резултати, като вляза в парламента. Ако ли не, продължавам борбата от тук", заяви милиардерът в криптовалути в интервю за Мартин Карбовски. 

Още в началото на разговора обаче той изплю камъчето, че не е съвсем убеден дали колекцията му от антики, иззета от държавните органи, е съвсем законна: "Дали е законна или не е законна, грабежът си е грабеж и нещастието ще ги сполети рано или късно. Повечето предмети съм купил от чужбина и по българския закон те не подлежат на регулация. Всичките са регистрирани", каза той. Според него сега колекцията се мести от едно място на друго. "Ще ми я върнат и ще платят всички щети", убеден е Черепа. 

"Много искаха да играят с мен. Но аз с бивши политици няма да играя. На Слави идеите са му като нашите, но ми отказа, защото разпродаде партията си. На парчета. Толкова пари за толкова депутати даде за различни места. Виждат се корпоративните интереси", коментира Божков. 

Виждал ДБ като съмишленици, но и при тях, по думите му, имало много гнило. "А протеста го направих аз", отсече Черепа. И декларира промени в регулацията на хазарта, защото когато той дойдел на власт, никой нямало да търка талончета. 

"Звънят ми непрекъснато. Особено колегите от бизнеса", твърди той. 

По отношение на пандемията, Божков е на мнение, че всички възможни ваксини трябвало да се внесат в страната, а мерките - пожелателни.