ЧЕРНА ТУРСКА МАГИЯ: Прокълнати ли са Сараите в Бояна?

Мрачни сделки, убийства и сатанински ритуали зад стените на баровския имот

Политика
12:00 - 04 Септември 2024
3644
ЧЕРНА ТУРСКА МАГИЯ: Прокълнати ли са Сараите в Бояна?

Тези дни Боянски сараи на Ахмед Доган станаха водеща тема в новинарския поток, след като техният истински собственик Данаил Папазов нареди да бъдат освободени веднага от почетния председател на ДПС. Имотът на ул. „Беловодски път“, собственост на дружествата „Хермес Солар“ и „Делта Епсилон“, крие зловещи тайни, а според мнозина дори над него тегне страшно турско проклятие.

Активисти на ДПС шушукат в суеверен ужас, че заради страхотиите, случвали се зад стените на прочутия имот, всеки, докоснал се до него, го чака мрачна съдба. Някои намекват не само за тайни бизнес сделки и убийства, а дори за сатанински ритуали.

Дори да изключим свръхестествения фактор, прословутите Доганови сараи в Бояна са обвити в черна слава вече 16 години. През 2008 г. там се случва инцидент, който и до днес е една от най-строго пазените тайни. На 17 октомври е открит мъртъв най-близкият човек до Доган – Ахмед Емин. Трагичният инцидент и разследването, претупано набързо, поставят редица въпроси, чиито отговори едва ли някога ще станат публично достояние.

Куршум в сърцето отне живота на "мъжката секретарка" Ахмед Емин (вдясно)

По онова време Бойко Борисов – тогава кмет на София, е един от първите, които повдигат въпроса за работата на полицията. Не са извършени някои от задължителните първоначални процесуални действия. Така например разследващите пропускат да вземат парафинови натривки от облеклото и ръцете на Емин, както и от хората, които са били в сараите по време на инцидента. Този пропуск потвърждава впоследствие и наблюдаващият прокурор Детелина Йотова: „Натривки са взети само от едно лице – това, което е намерило трупа. Не мога да кажа защо е направено така, на огледа не съм била. Колегите, изглежда, са преценили, че не е необходимо да се вземат натривки от всички в сарая“.

Години по-късно от доклад на ДАНС пък се разбира и за други пропуски – не са разпитани всички хора от тефтерчето на Емин, а данните от компютъра и телефона му незнайно защо не са събудили любопитството на разследващите.

До трупа на Емин е открито предсмъртно писмо, адресирано до баща му, трите му деца и до самия Доган. Приема се, че то потвърждава версията за самоубийство. Но така и не става ясен точният мотив, подтикнал Ахмед Емин да посегне на живота си.

Самият Доган пък реагира на инцидента по начин, с който буди всеобщо отвращение. За изненада на най-близкото си обкръжение лидерът на ДПС определя покойника като една обикновена „мъжка секретарка“. Дори не смята за нужно да почете паметта на Емин и не се появява на погребението му.

Смъртта на Емин е свързвана от политически опоненти на ДПС с разработката „Лиани“, за разследване на незаконно финансиране на партията. 

Версията, че не става дума за самоубийство, а убийство, лансира един от основателите на Движението за права и свободи и дългогодишен заместник-председател – Осман Октай. Октай е смятан за дясна ръка на Доган, но е отстранен от партията през 2001 г. заради разногласия с ръководството. През 2010 г. в интервю за БНТ той обявява, че смъртта на бившия шеф на кабинета на Ахмед Доган е следствие от разработката „Лиани“, в която покойният е бил главно действащо лице. Той е твърдо убеден, че става въпрос за убийство, защото след смъртта на Емин случаят набързо е потулен.