Черната серия на "Левски" продължава, паднаха от "Черно море"

Резултатът дойде на стадион "Ивайло" във Велико Търново, където "сините" домакинстваха, тъй като бяха наказани да не играят един двубой на собствения си стадион

У нас
15:01 - 11 Февруари 2023
2809
Черната серия на "Левски" продължава, паднаха от "Черно море"

Незапомнената в клубната история на "Левски" серия от официални мачове без победа бе удължена на 9, след като при подновяването на футболното ни първенство "сините" отстъпиха пред "Черно море с 0:1 в мач от XIX кръг. 

За последен път "Левски" спечели шампионатен двубой на 8 октомври - 1:0 срещу "Ботев" (Пд), а поредицата от 4 месеца насам включваше две загуби от "Славия" и шест равенства. Днес бе добавено третото поражение.

То дойде на стадион "Ивайло" във Велико Търново, където "сините" домакинстваха, тъй като бяха наказани да не играят един двубой на собствения си стадион. Въпреки това трибуните бяха пълни с фенове на "Левски", само дето това не стигна за победата.

"Черно море" откри в 35-ата мин. с първия гол на Александър Василев за новия му отбор, а в течение на мача други две попадения на варненци бяха отменени след преглед с ВАР - на Алекс Фернандес в 72-ата мин. (заради игра с ръка на Атанас Илиев) и на Исмаил Иса в 77-ата (заради засада).

С тази победа "Черно море" извади "Левски" от първата шестица, която ще спори за титлата във втората фаза на първенството. В класирането варненци вече имат две точки повече от днешния си съперник и заемат 6-ото място.