Черните най-бързи в Унгария

Люис Хамилтън и Валтери Ботас поведоха Мерцедес към победата в първата свободна тренировка

Спорт
14:47 - 17 Юли 2020
2002
Черните най-бързи в Унгария

Люис Хамилтън и Валтери Ботас поведоха Мерцедес към победата в първата свободна тренировка преди Гран При на Унгария във Формула 1, докато скандалният отбор на Рейсинг Пойнт отново предизвика реакции.

Хамилтън даде време от 1:16.003 минути на трасето с дължина 4.381 километра. Съотборникът му в германския тим Валтери Ботас остана на второ място на 0.086 секунди.

Ботас води в класирането, след като двойката си подели победите в първите два кръга от рестартиралата Формула 1 в Австрия. 

Тимът на Рейсинг Пойнт, които са разследвани заради съмнения, че автомобилът им е твърде подобен на Мерцедес от 2019-а година, показа качества. Техните пилоти Серхио Перес и Ланс Строл завършиха днес в първата тренировка на 3-о и на 4-о място.

Перес, който се бори да запази мястото си в Рейсинг Пойнт, тъй като според слуховете отборът, който догодина ще се казва Алфа Ромео,  преговаря със Себастиан Фетел, остана на 0.527 секунди след Хамилтън. Строл е малко под една секунда по-надолу.

Ферари направиха разочароващ рестарт в Австрия, но днес Фетел остана на 6-о място в първата сесия, а Шарл Льоклер е 7-и, точно пред Даниел Рикардо (Австралия) с Рено.

Мерцедес оцвети болидите си в черно за началото на сезона във Формула 1, като конструкторите решиха по този начин да подкрепят не само движението срещу расизма, а и срещу всички видове дискриминация.