Червен картон и две нули на дъното в Испания

Равенството бе самоубийствено и за двата тима, които остават в битката за оцеляване

Спорт
11:14 - 01 Март 2022
1699
Червен картон и две нули на дъното в Испания

Гранада и Кадис направиха мач, който ще кандидатства за най-скучен в Ла Лига през сезона. Двата андалусийски тима не успяха да си вкарат гол и завършиха 0:0, като от точката трябва да са по-доволни домакините, които играха над час с човек по-малко.

Двата тима започнаха с надлъгване, като опитаха да достигнат до някакви положения, но всички удари или летяха високо над вратата, или не бяха твърде слаби.

Най-интересното събитие в мача дойде в 33-ата минута, когато неразбирателство в защитата на домакините позволи на Алваро Негредо да поеме топката сам срещу вратаря, но изведнъж усети мощна балтия от Домингош Дуарте, който не позволи на ветерана да реализира. Логично, португалецът бе изгонен, но със сигурност си струваше.

През второто полувреме Кадис показа, че е отборът с човек повече, като създаде териториален натиск и успя да достигне до небивалите за тима 74% владение на топката. Гостите дори отправиха 8 удара към вратата на своя съперник, но нито един от тях не се оказа опасност за вратата на Луис Максимилиано.

Равенството бе самоубийствено и за двата тима, които остават в битката за оцеляване. Гранада е на 17-о място с 25 точки, а Кадис, освен регионален, е и съсед в класирането на „лос рохибланкос“, като е първият тим под чертата с 21 пункта.