Честит празник, Варна!

Концерти, изложби и заря очакват жителите и гостите на морската столица

Култура
08:00 - 15 Август 2024
1316
Честит празник, Варна!

Няколко концерта и изложби фигурират в празничната програма за Деня на Варна – 15 август, Успение Богородично. По традиция началото ще бъде поставено с тържествена света литургия, която ще бъде отслужена в Катедралния храм "Успение Богородично". След това ще бъдат издигнати националното знаме и знамето на Варна.

В 19:30 ч. в Летния театър ще започне церемонията по награждаване с почетни звания и отличия и тържественият концерт на Симфоничния оркестър и солисти на Държавната опера.

През деня в акваторията на Варненския залив ще стартира XXIV издание на Международната ветроходна регата „Кор Кароли“. За най-малките са предвидени шоу програми и улична анимация с куклени спектакли в различни локации.

Навръх празника ще започне и фестивалът Varna Breeze by Exit, а на сцената в района на Пантеона в Морската градина ще излязат групите Dire Straits Legacy, Stereo Mc’s, Gipsy Kings. Концертите, които ще бъдат съпроводени с лазерно мултимедийно шоу, ще бъдат безплатни за варненци и гостите на града. Празничната заря ще започне в 23:30 ч. в зоната на първа буна.