Честито! Роналдо стана първият футболист милиардер

Актуални новини
22:17 - 02 Април 2020
8702
Честито! Роналдо стана първият футболист милиардер

Кристиано Роналдо счупи поредния рекорд, този път финансов. Португалецът стана първият футболист в историята, който е натрупал богатство от над 1 милиард щатски долара. Информацията обяви авторитетното икономическо издание Business Insider.

35-годишният нападател на италианския „Ювентус” трупа ударно пачки даже в разгара на епидемията от коронавирус, която все пак удари по доходите му. Роналдо, заедно с останалите футболисти на „Ювентус” се отказаха от 4 заплати заради спирането на сезона поради пандемията с коронавируса. Кристиано печели по 31 милиона евро на година от заплата и прибавя още между 4,5 и 6 милиона евро като бонуси за изиграни мачове, вкарани голове и т.н. Това обаче са само част от приходите му.

Кристиано Роналдо печели около 85 милиона евро годишно от рекламни договори, развива и мащабен хотелиерски бизнес, който е силно пострадал. Въпреки това той вече е първия футболист в историята, достигнал богатство от 1 милиард долара.

Кристиано Роналдо обаче е едва третия спортист милиардер. Преди него в престижния и кратък списък влязоха голф легендата Тайгър Уудс и боксьора Флойд Мейуедър. И двамата натрупаха богатството си в САЩ, докато Кристиано Роналдо – основно в Европа.

На водещата снимка: Кристиано Роналдо демонстрира часовника си за 2,5 милиона евро. Бижуто е Franck Muller Imperial Tourbillon и е с 91 рубина!