Четири круизни лайнера отмениха акостиране във Венеция

Пристанищни услуги работят нормално - приемат се товарни и търговски кораби

Новини
17:33 - 15 Ноември 2019
1478
Четири круизни лайнера отмениха акостиране във Венеция

Четири круизни лайнера, които трябваше да акостират през следващия уикенд във Венеция, са насочени към други пристанища, предава TACC, като се позовава на пристанищната администрация.

Четири круизни лайнера, които се очакваше да пристигнат този уикенд и със съгласието на компаниите и корабособствениците бяха пренасочени към пристанищата на Триест и Равена, съобщиха от пресслужбата във връзка с рекордното наводнение от последните дни.

В същото време, както информираха за ТАСС в пристанищната администрация, всички пристанищни услуги работят нормално - приемат се товарни и търговски кораби. "За нас приливите не са проблем. За нас отливът е по-опасен, защото тогава се образуват плитчини", обясняват от пристанището.

Въпреки че се правят опити да се забрани на големите кораби да преминават в непосредствена близост до известния площад "Сан Марко", все още не е взето такова решение. За забраните се говори само в пресата, но в действителност маршрутът остава.

Във Венеция годишно акостират до 600 круизни лайнера, основният поток се пада през уикендите и през летните месеци. Сега сезонът е почти приключил, добавиха в пресслужбата на пътническия терминал, отбелязвайки, че „за лайнерите, планирани за следващата седмица, решението ще бъде взето въз основа на ситуацията“.