Четирима италиански тенори откриват Опера в Летния театър във Варна

Чаровните певци от Ботуша се прекланят пред Лучано Павароти и Андреа Бочели

Култура
14:05 - 12 Юни 2019
3564
Четирима италиански тенори откриват Опера в Летния театър във Варна

С концерт на "Четиримата италиански тенори" Алесандро Дакриса, Федерико Сера, Федерико Паризи и Роберто Креска започва 10-о юбилейно издание на "Опера в Летния театър", съобщиха от Театрално-музикалния продуцентски център във Варна. На 13-и юни младите изпълнители ще излязат на сцената под звездите под диригентството на Дерек Глийсън, музикален директор и диригент на Дъблинската филхармония.

Пред медиите тенорите разказаха, че с проекта, който ги е събрал, се покланят пред големите си сънародници Енрико Карузо, Марио Ланца, Лучано Павароти и Андреа Бочели, чиито репертоар изпълняват. Варненската публика първа ще чуе концерта им преди началото на световното им турне, което започва през септември. В него са включени най-известните италиански оперни арии и песни.

Сензационният ансамбъл „Четиримата италиански тенори“ ще поднесе най-известните италиански оперни арии и песни, наситени с романтика и драматизъм, искрящи с италианско остроумие и чар.

Юбилейното издание на "Опера в Летния театър" ще обхване 16 вечери. Зрителите ще видят няколко премиери. Първата от тях - "Княз Игор" на Александър Бородин, е планирана за 2 юли.

През август публиката ще види още две премиерни заглавия - "Симеон Боканегра" на Джузепе Верди с режисьор Деян Прошев и "Турандот" на Джакомо Пучини под режисурата на Едди Ловальо. Сред оперните акценти на своеобразния фестивал е и "Тоска" на Пучини, като в главната женска роля ще влезе Александрина Пендачанска.

"Опера в Летния театър" включва няколко балетни вечери, както и премиерите на три мюзикъла - "Моята прекрасна лейди" на Фредерик Лоу, "Любовта никога не умира" на Андрю Лойд Уебър и "Чикаго" по музика на Джон Кенд.