Чиа вода с лимон за плосък корем и добро здраве

Ето как работи една модерна напитка

Стил
17:22 - 18 Ноември 2021
3020
Чиа вода с лимон за плосък корем и добро здраве

Семената от чиа имат уникален вкус на ядки, плюс невероятни хранителни вещества. Те стават все по-модерни в диетата на много хора. Можете да ги намерите във всеки естествен магазин и те ще ви помогнат в много повече неща, отколкото си мислите.

Чиа вода с лимон, това е прост и бърз начин за получаване на голямо количество хранителни вещества. Освен това ще ни помогне да отслабнем веднага. Нека да видим сега защо смесването на тези две храни ще бъде толкова полезно.

Дава ни ситост и регулира апетита

Вече знаете колко е важно да започнете деня с добра закуска. В нашия случай, ако освен че сме добре подхранени, ние също се стремим да отслабнем, ще бъде много полезно да пием чиа вода с лимон на гладно. Тази напитка действа като добър засищащ агент и ще ни позволи, заедно с балансирана и разнообразна закуска, да издържим добре до обяд, без да се налага да закусваме между храненията.

Помага ни да хидратираме и подхранваме тялото

Семената от чиа са богати на протеини, а лимонът е естествен източник на антиоксиданти и витамин С. Заедно те действат като отлично лекарство за енергия, храна и освен това да бъде добре хидратирана.

Правилната хидратация ни кара да избягваме, например, главоболие, според доклада на Mayo Clinic и помага на повечето от нашите органи да функционират оптимално.

Предотвратява преждевременното стареене

Редовното консумиране на вода от чиа с лимон ще ни помогне борба с атаката на свободните радикали, както се посочва в това изследване, проведено от Университета по ветеринарни и животински науки Лахор (Пакистан).

Благодарение на своите антиоксиданти и микроелементите на семената от чиа, нашата кожа ще запази своята стегнатост и еластичност, Ето как се борим с преждевременното стареене, което понякога причинява умора или лоша диета.

Подобрете храносмилането си

Както семената лимон, така и чиа помагат на храната да се смила по-добре, Според това изследване, проведено от автономния университет на щата Мексико, и че хранителните вещества се абсорбират оптимално в дебелото черво. По този начин всички витамини и минерали достигат до кръвта лесно и по здравословен начин.

Помага ни да отслабнем

Това е един от най-интересните факти. Както семената лимон, така и чиа са източник на фибри и естествени антиоксиданти които ще ни помогнат във всички тези процеси:

Как се приготвя водата от чиа с лимон

Тази проста напитка се приготвя чрез смесване на 1½ супени лъжици семена от чиа с 200 мл студена вода. Сместа трябва да се остави в хладилник за поне час, за да могат семената да набъбнат. След това разредете гела с един литър вода. Добавете резенчета лимон, портокал или краставица, за да добавите вкус към водата.

Не забравяйте да пиете нашата чиа вода с лимон всяка сутрин на гладно. Освен че се грижите за здравето си, това ще бъде чудесна помощ за отслабване.