Чичо Венци: Вили е дебела глава, дано Господ му помогне!

Каквото не се купува с пари, може да се купи с много пари - така босът на Славия коментира Лудогорец

Спорт
14:10 - 11 Октомври 2023
5602
Чичо Венци: Вили е дебела глава, дано Господ му помогне!

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори по различни теми от родния футбол. Босът на клуба от столичния квартал "Овча купел" заяви, че големият брой чужденци във водещите отбори е основният проблем пред българския футбол.

"Може ли Светослав Вуцов да замени Густаво Бусато в ЦСКА? Трябва да станеш мениджър на Светльо или ще си по-полезен като съветник на Гриша Ганчев (смее се). С него се познаваме повече от 30 години. Чуваме се от време на време за добро или лошо, но не дава никакви индикации. Сега за Светльо най-важното нещо е баща му да се оправи. Той е добър човек, дебела глава и дано Господ е с него и му помага!

Бата, Кашай, а сега Давид Фернандес Борбалан... При Кашай беше пълна каша. Тогава беше куче влачи рейс. Той си седеше в Унгария, а неговият заместник не знам какво правеше, но работата не беше добре. Ако говорим за Лудогорец, то грешките са в тяхна полза и сега продължават с пълна сила. Бутат ги непрекъснато. Според мен това е вредно за всеки отбор. Когато те подкрепят в България и когато излезеш навън, ти свалят гащите и те бият като тупан.

Локомотив (Пловдив) и Черно море няма да свалят Лудогорец, няма да издържат и всичко ще си дойде на мястото. Лудогорец ще хвърли всички сили и средства да запази статуквото, а едно нещо, което не може да се купи с пари, се купува с много пари. И само Лудогорец може да си го позволи.

Всички отбори, които са се нацвъкали с наемници, нямат шанс. Нали виждате и Лудогорец, които са ги взели от кол и въже? Половината техни чужденци, които взимат от 20 000 евро и нагоре, са по-слаби и от моите, които взимат по хиляда. Докато отбори като Лудогорец, ЦСКА, Левски, Ботев (Пловдив), Берое, които са пет емблематични отбора, не разкарат повече от половината чужденци, няма да има футбол в България.

Има някакво подобрение в управлението на БФС и неща, които се правят, но и футболът се управлява, както и държавата, а ни трябва човек с топки и здрави панталони. Разбирам, че има европейски закони, но има и български. Нали виждате какво прави Орбан в Унгария? Аз искам нашата държава да се управлява така и да се отстоява българското, а не да гледам "Родител 1" и "Родител 2" и да занимават децата с глупости.

Треньорите на националния отбор трябва да са много близо до отборите, до футболистите. Да ходят, да гледат, а Кръстаич гледа много малко отбори. Неговите помощници сигурно го правят, но човекът трябва да е тукашен. Но трябва и повече възпитание на младите хора. Ето, младежите сега победиха "голяма световна сила" в кавички като Израел и от радост изпочупиха съблекалнята. Е, това какво е? Отворете шампанско, но защо чупите? Това е манталитет.

Георги Иванов работи, старае се, дава каквото може. Гонзо не е Капело, но има желание, нищо че е левскар и никога не ми е бил любимец. Когато съм ходил до Футболния съюз, виждам, че полага усилия и не е само чики-рики. На него му се иска като на всички нас, но като гледа манталитета на младите...", каза пред "Тема спорт" Венцеслав Стефанов.