Чолаков: Управлението на Кирил и Асен ни струва до момента 10 млрд. лева

В бъдещото правителството на ГЕРБ-СДС ще има личности, вадили вече България от кризи, заяви юристът

Новини
18:25 - 27 Септември 2022
2638
Чолаков: Управлението на Кирил и Асен ни струва до момента 10 млрд. лева

Ние ще сме първа политическа сила. Ще предложим кабинет, който ще е сериозен. На мен ще ми е интересно коя от политическите сили ще каже, че няма да го подкрепи и ще хвърли страната в хаос. Това заяви Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви.

Той отказа да коментира евентуалната коалиция преди да са ясни резултатите от вота на избирателите.

„Най-важното за мен е в следващото правителство да влязат личности, които са вадили България от кризата и могат да я извадят пак. Добре е хората да имат опит. Хващането на шоумени от улицата няма да ни решат проблемите“, подчерта Чолаков и даде пример с Ицо Хазарта.

По думите му страната ни вече е загубила доверието на банките и вече не ни дават заеми.

„Асен Василев вкара финансовата система в такава криза, която ще плащаме години наред. Работодателите днес казаха от какво се плашат: войната, енергията и финансовата стабилност. Те са ужасени от оставеното от Асен Василев“, обяви Радомир Чолаков.
„Ученето на Кирил и Асен да управляват ни струва до момента между 8 и 10 милиарда“, добави той.

„Зад ГЕРБ на последните избори застанаха над 650 000 избиратели и те трябва да бъдат уважавани, както и всички останали. Боли, когато те обиждат. На избирателите ни се дължи извинение“, изтъкна кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС.

„Уверявам Ви, че ние ще правим съдебната реформа“, обърна се Радомир Чолаков към водещата.