Човек на Мая пред Lupa.bg: Властимир Ананиев изритан от ВОЛТ, натиска се за зам.-министър

Политика
11:35 - 30 Юли 2021
12895
Човек на Мая пред Lupa.bg: Властимир Ананиев изритан от ВОЛТ, натиска се за зам.-министър

Куневистът Настимир Ананиев драпа за постове в новото правителство като коалиционен партньор на Мая Манолова, съобщи пред Lupa.bg източник от партия „Изправи се, БГ! Ние идваме“.

Бившият депутат от Движение „България на гражданите“ на Меглена Кунева сега се е прицелил в заместническия стол в Министерството на транспорта.

Любовта на Настимир към постове роди и прякора му сред политическия елит – Властимир, обясни източникът ни.

На последните избори на 11 юли екс шефът на транспортната комисия във втория кабинет на Бойко Борисов не успя да се намърда като депутат.

Другата новина е, че Ананиев наскоро е изгонен като председател на ВОЛТ, която е част от гражданската мрежа в „Изправи се, БГ“. Въпреки това Властимир кроял план първо да се уреди за член на новата Комисия по транспорт като експерт, където се папкат по 3000 лева на месец, а впоследствие с помощта на Мая Манолова да стане и зам.-министър в ресорното ведомство.

Схемата е задайствана, въпреки че бившето БСП острие на няколко пъти публично обяви, че от нейната партия няма да искат постове и назначения в евентуалния кабинет на Слави Трифонов, който днес в 17 ч. пръв ще получи мандат за съставяне на правителство.

„Властимир не успя да стане депутат от Пазарджик, защото вместо да сложи изявени имена в листата на ВОЛТ, на първа позиция тури своето име, а на втора – на своя интимен приятел. Сега е бесен, че е извън голямата игра и търси как отново да върне загубените позиции“, категоричен бе информаторът на Lupa.bg.

Любопитен детайл е, че на последната партийна седянка на ВОЛТ Настимир Ананиев е сменен като председател, но новината така и не бе оповестена публично, а той продължава да се представя за партиен шеф.

Какафонията става тотална с уточнението, че Настимир е взел под крилото си активистът от партията на Мая Манолова взел Тихомир Василев - Тишката, който миналия август се прочу с оплакването, че покрай протестите ченгета обискирали дома на родителите му, откъдето иззели „cъд зa вaрeнe нa кoмпoти 58/80cм и урeд зa пeчeнe нa чушки“.