ЧУТОВЕН ГАФ: Влюбена в Петков депутатка: Да, управляваме държавата като стартъп компания (ВИДЕО)

Деница Симеонова, която измисли прозвището на премиера "Просто Киро", пак се издъни

Куриози
17:05 - 25 Юли 2022
9488
ЧУТОВЕН ГАФ: Влюбена в Петков депутатка: Да, управляваме държавата като стартъп компания (ВИДЕО)

Влюбената (тайно - б.р.) в премиера в оставка Кирил Петков депутатка от "Продължаваме промяната" Деница Симеонова, за пореден път блесна в публичното пространство с чутовен гаф. 

След като дебютира в пленарната зала преди няколко месеца с изказване, взривило я от смях, заради купищата суперлативи, изречени по адрес на Петков, днес напористата врачанка с миловидно лице, се зае да валидира тези на... ГЕРБ. 

"Управлява ни правителство в оставка, което не е способно да се справя с кризите, а ги задълбочава. Според нас една от причините за липсата на адекватни решения е, че

няколко фамилии управляват държавата като частната си или стартъп компания", каза преди броени дни шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

А днес Деница, измислила прозвището на премиера, при това от трибуната, "Просто Киро", потвърди дума по дума мнението на русенската народна избраничка:

"Държавата за стартъпите и държавата като стартъп". А мотото се е родило в главата на блондинката по повод историческото вдигане на прага за регистрация на фирмите по ДДС до 100 000 лева, прието от НС миналата седмица окончателно.

"За пръв път от 20 години прагът за ДДС се вдига на 100 000 лева. Това сваля финансова тежест както за старт-ъп, така и за малките компании. Важна законодателна промяна направихме и на Beam пазара.

Тя отваря широко вратата за финансиране на компании с потенциал, които вече могат да набират финансиране до 8 млн. лв. годишно. Това помага на бизнеса да расте и на капиталовия пазар да бъде по-атрактивен", казва още изгряващата звезда на "Промяната" в интервю за "Капитал" днес.