ЦИК затваря аптеки и бензиностанции на Марешки, той обжалва

Политика
16:30 - 02 Май 2019 (обновена)
4796
ЦИК затваря аптеки и бензиностанции на Марешки, той обжалва

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки се разгневи от решение на ЦИК, засягащо бизнеса му. От Избирателната комисия съобщиха, че ще по време на кампанията за евровота ще бъдат затворени всички аптеки и бензиностанции на бизнесмена.

В отговор, Марешки обяви, че ще предприеме стъпки и ще обжалва това решение и че обвиненията на ЦИК са жалки. Той е убеден, че някой се страхува от него и го докладва в комисията. 

„Няма да оставя нито един гражданин без лекарства. Ще протестираме, ще гладуваме, ще правим стачки, но това няма да допуснем", зарече се политикът.

Марешки нарече жалки обвиненията на ЦИК, че е ползвал бензиностанциите предизборна кампания с реклами. „Целта е всички обекти да ми затворят и обясняват това политическа реклама. Това е крайно цинично, тази атака показва как някой се страхува от мен, единственият съм, който правя нещо добро за бължгарските граждани”, каза политикът.

Марешки вече беше глобен за тв реклами преди старта на официалната кампания. По повод решението на ЦИК, бизнесменът заяви, че ще претърпи загуби, но вече е свикнал на това и ще навакса, ако бизнесът му временно бъде затворен. 

Кандидатът за евродепутат предупреди, че е наел много сериозни адвокати.

Според Марешки политическото семейство, към което и той се причисли водено от Марин льо Пен ще дели първото място след европейските избори с ЕНП. Ние ще взривим Европейския парламент, ние сме против Европа на две скорости. Идеята е ние да бъдем на първа скорост,  зада настигнем развитите държави. Ние сме за силна обединена Европа съставена от силни държави и партньори", отсече лидерът на Воля.

Зам.-председателят на парламента отново обвини върлите си противници от ВМРО, че му крадат идеите за спирането на грабежа на държавата.

Депутатът оглавява листата на коалицията „Воля – Българските Родолюбци“ за предстоящите избори за Европейски парламент. Той обяви началото на кампанията си преди 10-ина дни в новата си партийна централа в емблематичната сграда на “Раковски 134”, където са офисите на СДС.

Веселин Марешки и партньорите му тръгнаха на битка за Европарламента със слогана "Всички заедно да се изправим срещу грабежа". „Едно от важните ни послания е, че в България и Европа трябва да бъдат изпращани кметове, депутати, които са истински родолюбци, а не безродници“, заяви наскоро Марешки.

Lupa.bg потърси за коментар специалисти по изборно и търговско право. Всички бяха единодушни, че това ще е пълен абсурд, защото никъде по света не е имало такъв прецедент - заради избори да се блокира частен бизнес.
От екипа на Марешки заявиха, че се надяват да не се стигне до такива безумия и че ако някой настоява за драстичното нарушаване на закона, то те ще се борят да защитят правата на българите.