Първо в Lupa.bg: Марешки поведе "Воля" към Брюксел

Актуални новини
10:28 - 11 Април 2019
2750
Първо в Lupa.bg: Марешки поведе "Воля" към Брюксел

Веселин Марешки води листата за евродепутати на оглавяваната от него партия "Воля", научи първо Lupa.bg. Малко по-късно той лично потвърди новината на специална пресконференция в централата на формацията на ул. "Раковски" 134. 

"Воля" тръгна на изборите за Европейски парламент с широка коалиция родолюбци. В новия политически съюз, наречен "Воля - българските родолюбци" влизат освен партията на Марешки, също така Народна партия "Свобода и достойнство", Обединена Социалдемокрация, Християндемократическата партия, Земеделски съюз "Александър Стамболийски" на Спас Панчев, който напусна редиците на червената коалиция начело с БСП.

Сред кандидатите за ЕП са известният икономист Кольо Парамов, председателят на Народна партия "Свобода и достойнство" и бивш зам.-председател на Държавната комисия по сигурността на информацията Орхан Исмаилов, настоящите депутати на "Воля" в Народното събрание Боряна Георгиева, Андон Дончев, археологът Кристина Костова, инженерът Владимир Аксиев, юристът Георги Соколов от Земеделския съюз "Александър Стамболийски", актьорът и режисьор Емил Емилов, представител на Българската социалдемокртическа партия, икономистът Сузана Николова, юристът Ирина Абаджиева-Репуц от квотата на Християндемократическата партия.

Следващата седмица ще стане ясно каква ще бъде подредбата на листата. 

"Воля" се цели в две евродепутатски места, стана ясно от думите на Марешки.


Основните послания на партиите в коалицията са образование, здравеопазване, сигурност и европейски доходи, ликвидиране на монополите и картелите и битовата престъпност и др. 

В момента 52-годишният Веселин Марешки е зам.-председател на 44-то Народно събрание, като той кара първи депутатски мандат в българския парламент. Аптекарският бос участва и в президентските избори през 2016 г., като спечели 11,17 %, което му отреди четвъртото място в класирането.


Текст: Заприн Караминов
Снимки: Агнес Методиева