COVID-19 ли? Рейтингът на Макрон литна нагоре

Доверието към френския президент се е покачило до най-високото си равнище от повече от 2 години насам

Актуални новини
14:44 - 21 Март 2020
4110
COVID-19 ли? Рейтингът на Макрон литна нагоре

Рейтингът на френския президент Еманюел Макрон се е покачил до най-високото си равнище от повече от 2 г., сочи проучване на общественото мнение, оповестено от Ройтерс. Това се свързва с начина, по който той се справя с кризата, предизвикана от коронавируса, който очевидно печели доверието на мнозинството от французите.

Според анкетата на "Харис Ентерактив" доверие в президента са изразили 51 процента от французите. Това е 13 на сто увеличение спрямо предишния месец и е най-високият му рейтинг от януари 2018 г.

Допитването бе направено, след като в началото на тази седмица Макрон обяви в телевизионно обръщение строги ограничения върху движението на хората, за да се забави разпространението на заразата. Обръщението бе наблюдавано от 35 милиона души.


Френските власти вече затвориха ресторанти и барове, училища и ски курорти, но Макрон каза, че са необходими още по-строги ограничения, безпрецедентни в мирно време, защото броят на заразените се удвоява на всеки три дни, а на смъртните случаи - все повече.