Covid хаос: Пациенти чакат 3 дни за PCR, ами ако има спешни?

Ексклузивно
12:10 - 03 Ноември 2020
5512
Covid хаос: Пациенти чакат 3 дни за PCR, ами ако има спешни?

Цари тотален Covid хаос по цялата вертикала на държавата - от най-високото ниво в Министерския съвет, до най-ниското стъпало на здравната система. Такъв е изводът от новината, че пред РЗИ-Стара Загора пациентите чакат по три дни за направление за PCR тест, независимо дали става дума за спешни случаи или за ковид психар, които се тестват след първото кихане.

За безобразието алармираха във фейсбук групата „Истината за Стара Загора”. Ето цялата публикация, която предполага достатъчно поводи за размисъл и реакция от властите:

„Хаос пред РЗИ. 24 часа не са достатъчни да изготвят направленията за тест. Колко човека работят по тях? Ако в петък подадете документ, ви оставят за понеделник.

Три дни евентуално положителни и с усложнения хората чакат за тест и лечение. Ако службата РЗИ е в невъзможност да се справи, МЗ да търси резервен вариант.

Къде е координационният център или е само проформа за заблуда на хората? Г-жо областен управител Гергана Микова, свършете си работата”, зоват хиляди в социалната мрежа.