ЦСКА на косъм от исторически резил срещу Гигант Съединение

"Армейците" едва изравниха, преди да бият съперника с дузпи

Футбол
15:26 - 26 Ноември 2022
3289
ЦСКА на косъм от исторически резил срещу Гигант Съединение

Дузпи измъкнаха ЦСКА от историческа издънка в Съединение за купата. Играещият в трета дивизия местен "Гигант" стигна до изпълнение на 11-метрови, след като успя да удържи 1:1 за 120 минути с 9 човека на терена.

Димитър Евтимов отрази удара на Янко Гюзлев при седмата дузпа. След това Мено Кох вкара своята и така прати "червените" на 1/8-финал срещу "Септември" в София.

Преди пропуска на Гюзлев за Гигант точни при дузпите бяха Иван Скерлев, Свилен Щерев, Красимир Здравков, Костадин Христов, Аурел Мусай и Кристиян Николов. За ЦСКА пък вкараха Иван Турицов, Джонатан Линдсет, Юрген Матай, Маурисио Гарсес, Браян Морено и Марселиньо Кареасо. 

Домакините поведоха в края на първото полувреме, когато защитата на "червените" проспа атака на домакините и Георги Стайков откри. Чак в 74-ата минута ЦСКА стигна до изравняване, след като Браян Морено тръгна зад центъра и се отскубна сам срещу Цветан Тодоров. Тодоров, който е шофьор на бус, а не професионален футболист, бе големият герой на Гигант, като спаси невероятни положения.

Саша Илич тотално бе подценил мача, вероятно защото е вярвал на играчите си, които обаче през първата част тотално го подведоха и се отчетоха само с една греда на Назон в 5-ата мин. В титулярния състав бяха попаднали Йоан Бауренски и Александър Бучков. За Бучков това бе дебют.