ЦСКА отново изпадна във финансов колапс

Волейболният тим на армейците остана без основен спонсор малко преди първенството

Спорт
16:32 - 14 Октомври 2019
1840
ЦСКА отново изпадна във финансов колапс

Проблем със залата и неяснотата оставиха волейболния отбор на ЦСКА без основен спонсор. Първенството стартира съвсем скоро, а трудните дни и черните краски чукат на вратата на червените.

"За жалост, в изминалите три години, в които „Хиполенд“ бяха в клуба, зала „Армеец“ - дом на ДЮШ на ЦСКА от 50 години, ни беше отнета и вече е съборена. Зала „Васил Симов“ е с неясно бъдеще. Г-н Мариан Колев, който е президент на фирмата, напусна ръководството на клуба. Той ни обясни, че не вижда смисъл да инвестира в селекция, при положение че има такива проблеми със залите, в които се провежда нашата спортна дейност", заяви треньорът на ЦСКА Александър Попов, който от години се бори със зъби и нокти клубът да съществува.

От миналогодишния отбор на ЦСКА 10 състезатели вече не са в отбора, но други са проявили лоялност към ЦСКА и са останали.

"Сега е моментът да се види и резултатът от работата на школата ни за последните няколко години, и да наложим няколко талантливи млади състезатели в мъжкия отбор. Мнозина ни предричат, че няма да успеем да влезем във финалния плейоф, но аз мисля да ги разочароваме тези специалисти", допълни Попов.

Той се надява, че клубът е готов да пребори поредната тежка криза.