ЦСКА потвърди: Фабрини премина в Динамо Букурещ

Параметрите по сделката се запазват в тайна между страните

Спорт
14:53 - 22 Август 2019
1541
ЦСКА потвърди: Фабрини премина в Динамо Букурещ

След два дни на дискусии по медии и форуми, ръководството на ЦСКА най-сетне хвърли светлина върху бъдещето на Диего Фабрини.

Италианският халф напусна червените в посока Румъния, където малко преди това армейците засилиха защитника Божидар Чорбаджийски. Разликата е, че юношата на ЦСКА премина под наем в Стяуа, а Фабрини в кръвния враг на стелистите - Динамо Букурещ.

Ето и официалното съобщение, публикувано на клубния сайт на червените:

"Армейци,

халфът Диего Фабрини ще играе занапред в Динамо Букурещ. Днес той премина успешно медицински прегледи и подписа своя личен договор. ЦСКА се споразумя за трансфера на италианеца, след като самият футболист настойчиво искаше да се завърне в Румъния.

През последната седмица полузащитникът проведе няколко разговора с ръководството, в които декларира своето желание. В крайна сметка от армейския клуб постъпиха с разбиране към личните мотиви на Фабрини и финализираха сделката с букурещкия гранд.

Параметрите по нея се запазват в тайна между страните. Фабрини няма да бъде под наем, тъй като Динамо придобива изцяло правата му. ЦСКА ще запази и солиден процент при негова бъдеща продажба.

От началото на юни италианецът записа с червената фланелка 6 мача в Лига Европа и 5 в българския шампионат.

Пожелаваме на Фабрини здраве и много успехи занапред!"