Цв. Василев пресира магистрати с "кърваво писмо"

Банкерът-беглец пак иска да слушат оправданията му за КТБ по "скайп"

Новини
13:27 - 13 Ноември 2019
1997
Цв. Василев пресира магистрати с "кърваво писмо"

Белградският беглец - провален банкер Цветан Василев отново "блесна" с кърваво писмо от сръбската столица. Този път фалиралият четвъртата по големина банка у нас КТБ излезе с "декларация", в която си позволява да пресира магистрат и в която бълва поредната доза лъжи срещу някогашния си приятел Делян Пеевски.

"Уважаема г-жо Петрова (съдия Виржиния Петрова, б.р.), уважаеми съдебни заседатели, нямам съмнения относно натиска, оказван върху вас от прокуратурата за водене на делото в настоящата посока. С настоящата декларация само бих искал да ви помоля да погледнете от друга страна. Така както обществото очаква от вас. Все пак вие трябва да служите на правото, а не на прокуратурата", пише той в писмото си, изчетена от защитата му днес във връзка с искането той да бъде изслушан във видеоконферентна връзка. Въпреки че е издирван вече близо 5 години от "Интерпол" и се укрива. 

"Правото на изслушване е неизменна част от правото на справедлив процес и на защита. Независимо от това в рамките на досъдебното поризводство на мен ми бе отказано", роптае Василев и настоява да бъде чута и неговата "позиция" за КТБ срещу основния свидетел по делото Бисер Лазов. В декларацията си беглецът в Белград обявява, че обвинителният му акт бил съшит с бели конци, а свидетелите по него си позволява да нарича "кошаревски". 

"На сценаристите на организираната атака срещу банката, начело с депутата Делян Пеевски, разкриването на всички детайли е неудобно", твърди Василев, въпреки че фалитът на КТБ чрез източването й с кухи негови фирми няма нищо общо, доказано, с народния представител.