Цвета Караянчева видя заговор в Момчилград

Политика
13:33 - 11 Юли 2021
3076
Цвета Караянчева видя заговор в Момчилград

Председателят на Областния предизборен щаб в Кърджали Цвета Караянчева уведоми РИК и Окръжна прокуратура за драстично нарушение на изборните правила в СИК № 7 в Момчилград, където председателят на комисията от ДПС отваря разписките от машинното гласуване и ги подпечатва преди да бъдат пуснати в урните, съобщиха от пресцентъра на партията.

Това е грубо погазване на тайната на вота и неправомерно упражняване на контрол, което следва да бъде преустановено и санкционирано. Караянчева поиска да бъде извършена проверка и във връзка с аварията на електропровода, захранващ над 20 села в района на Перперек и Широко поле, община Кърджали, пише „Родопи24”. Прекъсването остави без ток за неопределено време секционните избирателни комисии в района и на практика блокира машинното гласуване.

Настояваме да се провери дали аварията е предизвикана умишлено с цел възстановяване на гласуването с хартиени бюлетини, което противоречи на изборните правила и да бъде потърсена отговорност на виновните лица, ако се установи човешка намеса, написа Караянчева в сигнал до РИК и прокуратурата.