Цветанов представя в неделя кандидатите на ГЕРБ за евровота

Зам.-председателят стяга редиците в партията след оставката си

Актуални новини
19:15 - 28 Март 2019
1682
Цветанов представя в неделя кандидатите на ГЕРБ за евровота

Предстоящото тази неделя представяне на листата с кандидати на ГЕРБ за членове на следващия Европейски парламент е била основната тема на днешното заседание на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

Председателят на Националния предизборен щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов е бил категоричен пред своите колеги, че в предстоящата предизборна кампания ГЕРБ ще насочи своите усилия върху това да покаже всички ползи за България от членството й в Европейския съюз и по какъв начин европейските средства са допринесли за изграждането на съвременен облик на населените места в страната.

Членовете на Щаба са коментирали и хода на гражданските диалози под надслов "Европа в нашия дом", които се провеждат в цялата страна. Те са отчели факта, че залите трудно успяват да поберат стотиците желаещи да чуят за приноса на европейската солидарност за развитието на образованието, инфраструктурата и др. В рамките на заседанието на Националния предизборен щаб на ГЕРБ е станало ясно, че в момента тече финализирането на политическата платформа на партията за изборите за членове на Европейския парламент.

Зам.-председателят е информирал, че основните послания вече са факт, като предстои заключително прецизиране на текстовете. Всички членове на Щаба са коментирали, че днешното подписване на политическото споразумение между ГЕРБ и СДС за съвместно явяване на европейските избори е препотвърдило силната принадлежност на двете партии към европейското им политическо семейство - ЕНП.

За пореден път е била отчетена отличната кондиция на структурите на ГЕРБ и готовността им за предстоящите тази година европейски и местни избори, гласи съобщението до медиите. Тема на разговора днес е било и централното събитие в предизборната кампания на ГЕРБ за европейския вот. То ще се проведе на 19 май в зала "Арена Армеец", а специално за него в България ще пристигне настоящият председател на Групата на ЕНП в ЕП и водещ кандидат на ЕНП за председател на следващата ЕК Манфред Вебер.