Цветанов: Всяка предизборна кампания има компроматни сценаристи

Политика
09:52 - 05 Април 2019
2049
Цветанов: Всяка предизборна кампания има компроматни сценаристи

Както винаги, по стара традиция, ГЕРБ успяха да се регистрират първи за изборите за Европейския парламент на 26 май тази година. Документите за регистрация на партията внесе в ЦИК лично шефът на предизборния щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. За да си запазят ред, пред избирателната комисия дежуриха денонощно младежи от партията. Нещо повече, според него сценаристите на "Апартаментгейт" са начертали и костинбродската афера от 2013 г. 

"Всяка една предизборна кампания има своите компроматни сценаристи. Ние имаме европейски избори, за нас е важно да покажем какви са нашите евродепутати. Това, което трябва да направим, е да обединим усилията си, за да бъде чут гласът на България. Убеден съм, че ще имаме необходимата подкрепа, за да имаме най-много евродепутати", обясни на излизане пред журналистите вторият в ГЕРБ.

"Днес е хубав ден, слънчев, имаме регистрация, не искам да коментирам апартаменти", отхвърли въпросите на журналисти  Цветанов след регистрацията. И добави, че с конфронтация и компромати никой не е успял – нито в личния живот, нито в политически план. Но все пак подхвърли: "Защо ме питате за Пламен Георгиев, а не ме питате за Лозан Панов?" 

Цветанов обясни, че не се занимава с това, което вършат БСП, но посочи, че червените са сложили за водачи на евролистите си хора, обвинени в корупция. „Не мисля, че те трябва да ми говорят за морал", отсече той.

Шефът на предизборния щаб увери, че ГЕРБ ще направи силна информационна кампания. „Показали сме и сме доказали какво можем да правим", добави той.

Зам.-председателят на ГЕРБ похвали самоотвержените младежи от ГЕРБ, които близо седмица по 24 часа дежуриха пред ЦИК, за да може партията да бъде записана първа за предстоящи.  . Те бяха причината ГЕРБ да спази традицията си, след като миналата неделя (31 март) младежите от ГЕРБ запазиха първото място в ЦИК. В продължение на близо седмица те даваха денонощни дежурства пред входа на ЦИК, за да гарантират, че партията ще се регистрира преди всички останали за предстоящия вот.