Цвети за двубоя със Серина: Вълнувам се, нямам търпение

Двубоят между Пиронкова и 23-кратната шампионка вероятно ще е в четвъртък

Спорт
10:47 - 29 Септември 2020
1965
Цвети за двубоя със Серина: Вълнувам се, нямам търпение

Вчера Цветана Пиронкова постигна вдъхновяваща победа и продължи доброто си завръщане на корта след тригодишната пауза. Пета победа за сезона след четирите на US Open. С два на нула сета за час и 13 минути игра Пиронкова победи Андреа Петкович, съобщава БНТ.

С голямо вълнение обаче се очаква представянето на Цвети в следващия кръг с добре познатата съперничка -  23-кратната шампионка в турнирите от "Големия шлем" - Серина Уилямс, която постигна победа над сънародничката си Кристи Ан.

Най-вероятно този двубой ще бъде в четвъртък.

"Условията са различни, турнирът е различен, така че всеки мач е нов и това е моят подход. Определено се вълнувам да излезна срещу Серина, очаквам с нетърпение", сподели тенисистката пред специалния пратеник на БНТ Калин Гугов.

За нея е предизвикателство да играе през октомври на "Ролан Гарос", но смята, че студеното и влажно време не бива да спира професионалистите.

Българското участие на "Ролан Гарос" продължава и днес. В 18:00ч. българско време Григор Димитров трябва да изиграе първия си двубой срещу Грегоар Барер. Мач №4 на корт №14.